Avaruuskilpailu 7-22-vuotiaille: hienoja palkintoja luvassa – katso video

Koko Euroopan laajuinen Odysseus-avaruuskilpailu on suunnattu avaruudesta ja luonnontieteistä kiinnostuneille 7-22-vuotiaille nuorille. Osallistujilla on mahdollisuus voittaa arvokkaita palkintoja ja täysihoito matkoineen. Kilpailuun osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittaudu kilpailuun 31.3.2017 mennessä. Alueellinen finaali järjestetään Tanskassa ja varsinainen finaali Ranskassa.

Osallistu kilpailuun kirjoittamalla lyhyt avaruutta koskeva raportti tai valmistele projekti aiheesta. Raportti tai projekti lähetetään rekisteröitymällä Odysseuksen verkkosivustolle.

Kilpailun kulku

Jokaisen Pohjoismaan parhaat kutsutaan semifinaaliin, ja osallistujille järjestetään kolmen päivän tiedeleiri Sorøssä Kööpenhaminan lähellä. Osallistujille maksetaan matkat, ateriat ja ylläpito. Osallistujat esittelevät aikaansaannoksensa muille kilpailijoille, jonka jälkeen valitaan voittaja. Sen jälkeen järjestetään erilaisia aktiviteetteja, kuten raketinrakennusta, avaruusesitelmiä, videoita ja sosiaalista kanssakäymistä.

“Oli mukavaa olla kilpailussa mukana. Tarjolla oli jännittäviä aktiviteetteja, ja tapasin paljon muita nuoria, jotka myös ovat kiinnostuneita avaruudesta”, kertoo suomalainen Topias Zein, joka opiskelee Aalto-yliopistossa ja osallistui huhtikuussa Tanskassa järjestettyyn alueelliseen semifinaaliin Explorer-kategoriassa.

Alueellisen semifinaalin voittajat pääsevät Ranskassa järjestettävään finaaliin, jossa on mukana muita EU-alueelta tulevia nuoria. Kaikki 14–22-vuotiaat voittajat pääsivät vierailemaan EU:n avaruustukikohdassa Etelä-Amerikassa sijaitsevassa Ranskan Guyanassa.

Osallistuminen on helppoa. Osallistuja valitsee tehtävän tarjolla olevista yleisaiheista. Kilpailu on jaettu kolmeen ikäryhmään:

7–13-vuotiaat: Osallistuja lähettää kuvan tai valokuvan kilpailun verkkosivuston kautta. (Tämä kategoria on Skywalkers, kilpailu on vain internetissä eikä sisällä matkapalkintoja).

14–18-vuotiaat: 2–3 henkilöä laatii raportin tai valmistelee projektin vapaavalintaisesta aiheesta. Aihealueet on määritelty jo etukäteen. Valmiit työt lähetetään kilpailun verkkosivuston kautta. (Tämä kategoria on Pioneers).

17–22-vuotiaat: Osallistujat laativat raportin tai valmistelevat projektin vapaavalintaisesta aiheesta. Aihealueet on määritelty jo etukäteen. Valmiit työt lähetetään kilpailun verkkosivuston kautta. (Tämä kategoria on Explorers).

Odysseus-kilpailun Facebook-sivut

Palkinnot

Pioneers ja Explorers: Täysihoito huhtikuussa Tanskassa. Finalistit saavat täyden ilmaisen ylläpidon ensi kesänä Ranskassa. Ilmainen vierailu eurooppalaisessa avaruustutkimuslaitoksessa.

Pioneers, Explorers, Skywalkers: Elektroniset teleskoopit, mitalit, diplomit.

Yhteydenotot

Pohjoismaiden Odysseus-vastaava Emma Aabo Nielsen, DTU Space: spacecom (at) space.dtu.dk tai mga (at) space.dtu.dk. Puhelin: +45 4525 9769.

Pohjoismaisena yhteistyökumppanina kilpailussa toimii Tanskan teknillinen yliopisto.

Lue lisää Odysseus-avaruuskilpailusta ja osallistu

Kuva ja video: Odysseus Contest

Odysseus big