ESA:n pääjohtaja Suomessa – Otaniemen avaruuskiihdyttämö aloittaa toiminnan syksyllä

Wörner Johann-Dietrich

ESA:n avaruuskiihdyttämön (Business Incubation Center) perustaminen Suomeen on tärkeä lisä innovaatiojärjestelmäämme ja auttaa uusien yritysten syntymistä alalle. Euroopan avaruusjärjestön pääjohtaja Johann-Dietrich Wörner (kuvassa) vieraili Suomessa 8.6.2017. Matkan aikana julkistettiin päätös ESA:n avaruuskiihdyttämön perustamisesta Suomeen.

“Suomen kannalta on tärkeää keskustella keinoista, joilla suomalaiset yritykset pääsevät nykyistä paremmin mukaan avaruusjärjestön toimintaan ja yhteistyöverkkoihin. Avaruuskiihdyttämön ja arktisen yhteistyön kautta luodaan uusia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille ja tutkimusorganisaatioille”, toteaa ylijohtaja Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä.

“Meillä on erittäin korkean tason avaruusosaamista ja kilpailukykyistä sekä kansainvälisesti verkostoitunutta avaruusteollisuutta. Wörner oli kiinnostunut osaamisestamme ja tavoitteistamme sekä esille tuomastamme pk-yritysten näkökulmasta”, arvioi Veera Sylvius, PIA ry:n avaruusryhmän puheenjohtaja ja Space Systems Finland Oy:n toimitusjohtaja.

ESA:n avaruuskiihdyttämö (Business Incubation Center) aloittaa toimintansa syksyllä 2017. Se perustetaan Aalto-yliopiston tiloihin Otaniemeen. Yhteistyössä mukana ovat myös Espoon ja Helsingin kaupungit ja Turku Science Park.

Suomen vahvuutena avaruusyhteistyössä on arktinen osaaminen. Suomi tukee ESA:n toimia arktisen ulottuvuuden sisällyttämiseksi sen ohjelmiin. Avaruusjärjestön Space&Arctic -Task Force perustettiin Suomen aloitteesta. ESA:n aktiivisuus arktisissa asioissa linkittyy luontevasti toukokuussa alkaneeseen Suomen kaksivuotiseen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuteen.

Lue koko tiedote tästä

Kuva: ESA