KL: Suomalaiselle avaruusteknologiayhtiö Iceyelle 13 miljoonan dollarin lisärahoitus

iceye

Kauppalehti uutisoi 23.8. Iceye Oy:n keräämästä 13 miljoonan dollarin lisärahoituksesta.

Suomen ensimmäinen kaupallinen satelliittiyritys Iceye käyttää rahoitusta tuotantonsa laajentamiseen. Lisäksi rahoitus mahdollistaa useampien satelliittien lähettämisen avaruuteen.

8,5 miljoonan dollarin rahoituskierrosta johti piilaaksolainen pääomasijoittaja Draper Nexus. Rahoituskierrokseen osallistuivat myös True Ventures, Lifeline Ventures, Space Angels ja Draper Associates. Lisäksi yhtiö sai rahoitusta Tekesiltä.

Aalto-yliopiston kurssiprojektista alkunsa saanut Iceye on Suomen ensimmäinen kaupallinen satelliittiyritys. Vuonna 2014 perustettu yritys rakentaa mikrosatelliitteihin perustuvaa palvelua, jolla voidaan tarjota lähes reaaliaikaista tietoa muun muassa arktisten alueiden jääoloista, metsien kasvusta, maatalouden viljelyolosuhteista tai ympäristöonnettomuuksista.

Mikrosatelliitteihin kehitetyn SAR-tutkakuvausteknologian avulla luotettavaa kuvaa voidaan tuottaa myös pimeässä ja sääolosuhteista riippumatta. Idea on tuoda teknologia kaupallisesti kannattavalle hintatasolle ja kaikkien saataville.

Iceye on kerännyt kaikkiaan 18,7 miljoonan dollarin rahoituksen, ja on saanut rahoitusta mm. Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta.

Lue koko uutinen (Kauppalehti)

Kuva: Vector Space Systems