NASA etsii Helsingistä kekseliäimpiä sovelluksia

nasaeuropa-002web_fi

NASA Europa Challenge -kilpailun finalistit tehostavat muun muassa siitepölyseurantaa ja helpottavat maastopalojen ennustamista. Kilpailun tavoitteena on valjastaa avaruudesta saatava satelliittidata kestävän kehityksen käyttöön.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä NASA Europa Challenge -sovelluskilpailu on edennyt loppusuoralle. Tuomaristo valitsi finaaliin yksitoista joukkuetta, joiden sovellukset edistävät kestävää kehitystä ja parantavat elämänlaatua NASAn World Wind -alustan ja avoimen satelliittidatan avulla.

Finaaliin valitut sovellukset kehittävät esimerkiksi ympäristön ja säätilojen seurantaa sekä edistävät maataloutta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Finalistien joukossa on myös kaupunkiympäristöön sopivia ratkaisuja.

Suomalaisista ja kansainvälisistä avaruus-, satelliitti- ja ilmastoalan asiantuntijoista koostuva tuomaristo painotti valinnassa erityisesti sovellusten teknistä vaativuutta sekä niiden toteutusta ja toimivuutta. Lisäksi he arvioivat sovellusten käyttöliittymiä, sovelluksia esitteleviä verkkosivua ja ideoiden merkityksellisyyttä.

Kilpailun voittaja ratkeaa 31. elokuuta. Tekes on yksi kilpailun yhteistyökumppaneista.

Lue koko uutinen tästä (Aalto-yliopisto)

Kuva: NASA