New Space Economy -ohjelman päälliköksi Markus Ranne

markus12

Business Finlandin uuden New Space Economy -ohjelman päällikkö Markus Ranteella (48) on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisistä asioista sekä kansainvälisten verkostojen kehittämisestä ja koordinoinnista liittyen energia- ja avaruusasioihin, tieteen suurhankkeisiin, ennakointiin ja Afrikan markkinoihin. Hän on myös työskennellyt useassa Euroopan avaruusjärjestön satelliittiprojektissa. Viimeksi Markus Ranne on toiminut Enterprise Europe Network -tiimin vetäjänä Business Finlandissa. Koulutukseltaan Markus on sähkötekniikan diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta, ja lisäksi hänellä on Aalto-yliopiston MBA-tutkinto.

“Kiireellisimpiin tehtäviini kuuluu ohjelmasuunnitelman viimeistely ja New Space Economy -ohjelman lanseeraus. Kun ohjelma pääsee vauhtiin, huolehdin sen toteutuksesta ja kehittämisestä. Yhteistyö sidosryhmien kanssa Suomessa ja ulkomailla, viestintä, yritysten aktivointi ja uusien ekosysteemien rakentaminen ovat ensisijaisen tärkeitä ohjelman menestyksen kannalta”, Markus kertoo.

“Näen Suomen avaruusalan laajenevan perinteisen tutkimuksen lisäksi yhä enemmän kaupalliseen toimintaan ja sovelluksiin. Maailmalla avaruus on jo mukana jokapäiväisessä liiketoiminnassa ja helpottamassa arkeamme. Tällainen avaruustoimintamme kehityssuunta on tärkeää Suomen talouden tulevaisuuden kannalta.”

Tutustu New Space Economy -ohjelmaan tästä

Lisätietoa

Markus Ranne
Ohjelmapäällikkö
Business Finland
+358 (0)2946 95453
markus.ranne (at) businessfinland.fi

Kuva: Susanna Lehto