Hyppää sisältöön

ESAn astronauttiluokka 2022 valmistuu

SpaceFinland
Julkaisuajankohta 18.4.2024 14.44
Uutinen
Kuva: ESA

Vuoden peruskoulutus huipentuu ESAn vuoden 2022 astronauttiluokan päättäjäisseremoniaan. Koulutus sisälsi muun muassa lääketieteellistä koulutusta, stimuloituja avaruuskävelyjä, selviytymisvalmennusta, teknisiä taitoja ja oppitunteja tähtitieteessä, astrofysiikassa ja meteorologiassa.

ESAn astronauttiehdokkaita ovat Sophie Adenot, Pablo Alvarez Fernández, Rosemary Coogan, Raphaël Liégeois ja Marco Sieber. Myös Australian avaruusjärjestön astronauttiehdokas Katherine Bennell-Pegg valmistuu.

Nämä astronauttiehdokkaat saavat 22. huhtikuuta 2024 sertifikaattinsa ESAn Kölnissä, Saksassa sijaitsevassa Euroopan astronauttikeskuksessa, josta valmistuu virallisesti täysivaltaisille avaruuslennoille osallistuvia astronautteja.

ESAn vuoden 2022 astronauttiluokkaan kuuluu 17 jäsentä, joista 5 on astronauttiehdokkaita ja 12 astronauttireservin jäsentä.

Aloittaessaan matkansa avaruustieteilijöinä astronauttiehdokkaat uppoutuivat perusbiologiaan ja tieteellisiin laboratoriotekniikoihin. Pohjatyö varmistaa, että heillä on hyvät valmiudet tehdä tieteellisiä kokeiluja kansainvälisellä avaruusasemalla.

Seuraa päättäjäisjuhlaa suorana lähetyksenä ESAn Web TV:stä ja ESAn YouTubesta maanantaina 22.4.2024 klo 10.00-11.30 (CEST) eli Suomen aikaa 11.00-12.30.

Lue lisää ehdokkaista ja koulutuksesta

ESAn sivuilta löydät paljon kiinnostavaa tietoa: kuvia ja videoita sekä astronauttiehdokkaiden elämäkertoja.

Tutustu ESA:n astronauttiluokkaan 2022