Spacefinland.fi:n saavutettavuusseloste

Kerromme saavutettavuusselosteessa, miten työ- ja elinkeinoministeriön ja Business Finlandin yhteistyössä toteutetulla spacefinland.fi-verkkosivustolla noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista. Otamme saavutettavuuden huomioon palvelua kehitettäessä.

Miten saavutettavia sivut ovat?

Spacefinland.fi-verkkosivusto täyttää lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). 

Verkkosivuston saavutettavuudesta on teetetty marraskuussa 2021 ulkopuolinen asiantuntija-arvio verkkosivuston uudistamisen yhteydessä. Saavutettavuus huomioidaan kaikkien uusien ominaisuuksien kehitystyössä. Lisäksi havainnoimme säännöllisesti itse palvelun saavutettavuutta muun muassa apuohjelmien avulla ja korjaamme havaittuja sisällöllisiä saavutettavuuspuutteita.

Opastamme myös avaruushallinnon virkamiehiä huomioimaan saavutettavuusvaatimukset omassa työssään.

Jos tarvitsemasi aineisto ei ole saavutettava, ota meihin yhteyttä sähköpostitse (spacefinland(at)gov.fi). Toimitamme tarvitsemasi aineiston saavutettavassa muodossa.

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta

Verkkopalvelun saavutettavuus täyttää lain vaatimat A- ja AA-tason kriteerit.

Sosiaalinen media

Saavutettavuusvaatimukset on huomioitu SpaceFinlandin sosiaalisen median kanavien sisällöissä 8.12.2021 alkaen. Ennen 8.12.2021 tuotetutun visuaalisen ja audiovisuaalisen materiaalin joukossa on myös sisältöjä, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia (esim. tekstitykset, vaihtoehtoiset tekstit).

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät sivustolta ongelmia, joita ei ole kuvattu tässä selosteessa, ilmoita niistä meille. Otamme mielellämme vastaan myös muita huomioita ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuuteen liittyen. Voit lähettää palautteesi sähköpostilla spacefinland(at)gov.fi. Kerro palautteessasi, millä sivulla/sivuilla havaitsit ongelman ja kuvaa ongelma mahdollisimman tarkasti.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
Saavutettavuusvaatimukset-verkkopalvelu
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000

Seloste on laadittu 3.12.2021.