Hyppää sisältöön

Ministeri Rydman osallistuu Euroopan avaruustoimijoiden tapahtumaan Espanjassa

SpaceFinland
Julkaisuajankohta 6.11.2023 11.00
Uutinen
Elinkeinoministeri Wille Rydman

Elinkeinoministeri Wille Rydman osallistuu Space Summit 2023 -tapahtumaan Espanjan Sevillassa 6.-7.11.2023. Tapahtuma on eurooppalaisten avaruustoimijoiden kokoontuminen, jonka puitteissa järjestetään EU:n epävirallinen kilpailukykyneuvoston avaruuskokous, Euroopan avaruusjärjestö ESA:n epävirallinen ministerikokous sekä epävirallinen EU:n ja ESA:n yhteiskokous.

Sevillan Space Summit -tapahtumassa keskustellaan suuntaviivoista eurooppalaisten avaruusjärjestelmien resilienssin ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi, teknologisen omavaraisuuden turvaamisesta sekä avaruuden kestävän käytön pelisäännöistä. 

”Avaruussektorin rooli on vahvistunut ja se tulee edelleen kasvamaan lähivuosina. Suomessa on merkittävää alaan liittyvää erityisosaamista sekä innovaatiotoimintaa. Meille on tärkeää, että EU:n avaruuspolitiikka mahdollistaa pk- ja kasvuyritysten osallistumisen alaa koskevaan kehittämistoimintaan”, toteaa elinkeinoministeri Wille Rydman.

Suomi korostaa, että yhteinen eurooppalainen avaruuspolitiikka tukee eri avaruusalan toimijoiden välistä yhteistyötä alan eurooppalaisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi globaalissa toimintaympäristössä. Kansallista avaruusstrategiaa koskeva uudistustyö tulee myös huomioimaan osaltaan ESA-ohjelmien mahdollisuudet, EU-ohjelmat ja muut kansainväliset puitteet.

Euroopan unioni on tunnistanut avaruustoiminnan merkityksen yhteiskunnan toimivuudelle, turvallisuudelle ja puolustukselle. Euroopan avaruusjärjestelmiä ja -palveluita kehitetään tiiviissä yhteistyössä EU:n, Euroopan Avaruusjärjestön (ESA) sekä näiden jäsenmaiden kanssa. 

ESA Space Summit 2023  

Lisätiedot: 
elinkeinoministerin erityisavustaja Teemu Hartikainen, TEM, p. 050 563 0200
johtava asiantuntija Tero Vihavainen, TEM, p. 0295 047 113
 

Ministeri Rydmanin ovensuutervehdys Sevillassa 7.11.2023