Hyppää sisältöön

Avaruusasiain neuvottelukunnan kokoonpanossa muutoksia

SpaceFinland
Julkaisuajankohta 2.1.2024 11.33
Uutinen

Neuvottelukunnan puheenjohtajan vaihtumisen lisäksi tehdään muutos neuvottelukunnan jäsenistössä.

Avaruusasiain neuvottelukunnan puheejohtajana aloittaa 1.1.2024 teollisuusneuvos Maija Lönnqvist työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hän on aiemmin toiminut neuvottelukunnan pääsihteerinä tuntien näin sen toiminnan entuudestaan. Puheenjohtajana toiminut ylijohtaja Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä jättää osastopäällikön tehtävät tammikuun 2024 lopussa eikä näin ole enää käytettävissä avaruusasiain neuvottelukunnan tehtävissä.  

Petteri Taalas palaa ilmatieteen laitoksen pääjohtajaksi Jussi Kaurolan tilalle 1.1.2024 alkaen. Kaurola on anonut eroa jäsenyydestä ja Ilmatieteen laitos esittää uutta pääjohtajaa hänen tilalleen.

Avaruusasiain neuvottelukunta ohjaa kansallisen avaruusstrategian toimeenpanoa. Neuvottelukunnassa edustettuina ovat alan teollisuus, keskeiset ministeriöt sekä tutkimuslaitokset. Neuvottelukunnalla on työ- ja elinkeinoministeriön nimeämä sihteeristö. Poikkihallinnollista valmistelua varten toimii lisäksi seitsemän jaostoa.

Neuvottelukunta kehittää alan toimintaympäristöä, liiketoiminnan ja tutkimuksen edellytyksiä. Se osallistuu myös Euroopan avaruusjärjestön (ESA) ministerikokouksen ja avaruutta koskevien EU-asioiden kansallisten asioiden valmisteluihin. Neuvottelukunta edistää myös avaruusalan näkyvyyttä ja viestintää. Neuvottelukunnan nykyinen toimikausi on 6.9.2022 - 5.9.2025. 

Avaruusasiain neuvottelukunnan kokoonpano

Lisätietoja:
teollisuusneuvos Maija Lönnqvist, työ- ja elinkeinoministeriö, maija.lonnqvist(at)gov.fi
johtava asiantuntija Tero Vihavainen, työ- ja elinkeinoministeriö, tero.vihavainen(at)gov.fi
neuvotteleva virkamies Tuija Ypyä, työ- ja elinkeinoministeriö, tuija.ypya(at)gov.fi