Hyppää sisältöön

Science in the Space Environment (SciSpacE)- ja Doing Business with ESA -verkkosivustot laajentavat ymmärrystä

SpaceFinland
Julkaisuajankohta 1.2.2024 10.06
Uutinen
Kuva: ESA/Novespace

Euroopan avaruusjärjestön (ESA) SciSpacE-sivustolla on suuri määrä mielenkiintoista tietoa mm. painottomuuslennoista ja kansainvälisestä avaruusasemasta (ISS). Doing Business with ESA -sivusto on myös erittäin hyödyllinen.

SciSpacE pyrkii johtamaan huippututkimusta Maassa, Kuussa ja Marsissa, laajentamaan ihmiskunnan ulottuvuutta avaruuteen, tarjoamaan hyötyjä Maalle ja ennen kaikkea laajentamaan ymmärryksemme rajoja.

Sivustolla voit tutustua mm. painottomuuslentoihin ja kansainväliseen avaruusasemaan (ISS). ESA:n Columbus-moduulilla varustettu kansainvälinen avaruusasema on ainutlaatuinen alusta, joka mahdollistaa avaruusympäristön ja mikropainovoiman tutkimuksen.

Painottomuuslento koostuu lentokoneen tekemistä nousuista ja laskuista, jotka tehdään tietyssä jyrkkyysasteessa ja näin lentokoneeseen syntyy painoton tila. Näihin lentoihin käytetään useimmiten tarkoituksenmukaisesti muunneltua isoa matkustajakonetta, jonka moottorien kierroksia vähennetään minimiin ja koneen annetaan pudota vapaasti. Tällöin lentokoneen sisällä koetaan lähes painoton tila, sillä kaikki kappaleet ovat vapaapudotuksessa maata kohti. Ilmanvastus kohdistuu vain lentokoneen runkoon. Painottomuuslentoja on käytetty vuosikymmenien ajan astronauttien ja kosmonauttien koulutukseen.

Sivustolta löytyy myös tarjouspyyntöjä ESA:n Exploration-tutkimusohjelmiin, joita tehdään ISS:llä Kuu- ja Mars-ohjelmissa. Suomi liittyi Terrae Novae -ohjelmaan vuoden 2023 alussa. Sivustolta voit myös tilata SciSpacen uutiskirjeen saadaksesi tuoreimmat uutiset tutkimusmahdollisuuksista.

Science in the Space Environment (SciSpacE) -verkkosivusto 

Lue tästä miltä tuntuu olla painoton  


Doing Business with ESA

Tutustu myös toiseen hyödylliseen sivustoon: Doing Business with ESA, joka tarjoaa pääsyn ESA:n eri IT-yrityssovelluksiin kaikille talouden toimijoille, jotka harjoittavat liiketoimintaa ESA:n kanssa tai aikovat olla vuorovaikutuksessa sen kanssa.