Hoppa till innehåll

Vinnarna i European Space Leader Award har publicerats

SpaceFinland
Utgivningsdatum 16.4.2024 10.22
Nyhet
Kiira Tiensuu (till vänster) och Tiia Tikkala (till höger) vid SGAC-evenemanget 18.1.2024

Space Generation Advisory Council (SGAC) har offentliggjort vinnarna i European Space Leader Award (ESLA) 2024. En av dem är Kiira Tiensuu, som är SGAC:s nationella kontaktperson för Finland.

Syftet med European Space Leader Award är att belöna medlemmarna I SGAC för deras bidrag till den europeiska rymdsektorn och att erbjuda möjlighet till samverkan mellan rymdaktörer med olika geografiska och yrkesmässiga bakgrund. Vinnarna sponsras till evenemanget ”The 8 th European Space Generation Workshop” som ordnas i München, Tyskland 31.5.-1.6.2024.

Space Generation Advisory Council (SGAC) är ett globalt nätverk för unga rymdprofessionella och universitetsstudenter. Kiira Tiensuu och Tiia Tikkala arbetar som SGAC:s nationella kontaktpersoner för Finland. Tack vare deras initiativ har SGAC nyligen blivit aktivt också i Finland. Läs här om Kiira Tiensuus erfarenheter.

Space Generation Advisory Council (SGAC)

Vinnarna i ESLA 2024    
 

Ett stort antal studenter och unga yrkesverksamma deltog i SGAC-evenemanget i Esbo i samband med Winter Satellite Workshop i januari 2024