Hoppa till innehåll

Ungdomar är intresserade av rymden

SpaceFinland
Utgivningsdatum 27.11.2023 10.41 | Publicerad på svenska 27.11.2023 kl. 10.48
Nyhet
En trevlig atmosfär på afterwork-kvällen

Space Generation Advisory Council (SGAC) Finland ordnade ett avslappnat afterwork-evenemang den 10 november 2023 i Helsingfors. Evenemanget som riktades till studerande och unga experter inom rymdbranschen hade en god stämning.

Vi fick värdefull respons från deltagarna, utifrån vilken vi kan utveckla vår verksamhet och ordna allt roligare evenemang. Nästa evenemang är en networking-kväll i samband med Winter Satellite Workshopen den 18 januari 2024. Det är fritt tillträde till evenemanget. Om du är student eller ung expert inom rymdområdet, hoppas att vi ses där!

Space Generation Advisory Council (SGAC) är ett globalt nätverk av rymdstuderande och unga yrkespersoner i åldern 18–35 år. SGAC representerar ungdomar i FN, rymdorganisationer, industri och den akademiska världen och har vuxit till en stor organisation med över 27 000 medlemmar som erbjuder många olika möjligheter att träffa andra ungdomar inom rymdsektorn, till exempel i form av olika evenemang.

SGAC Finland är Finlands avdelning vid SGAC, som sköts av Finlands nationella kontaktpersoner (National Points of Contact) Kiira Tiensuu och Tiia Tikkala. Vårt mål är att samla unga vuxna från olika områden (vetenskap, teknik, rymdlag …) och olika delar av Finland som är intresserade av en karriär inom rymdsektorn eller som vill träffa andra unga yrkesmänniskor.

Om du är intresserad av att delta i eller hjälpa till med att ordna våra evenemang, kontakta oss!

Tiia Tikkala    
Kiira Tiensuu  

Läs mer om SGAC Finland